Projecte ApS 2on TIS, Comunicació Inclusiva

L'alumnat de segon d'Integració Social ha realitzat un projecte d'aprenentatge-servei que ha finalitzat en una Jornada per exposar els treballs realitzats. El bon fer i la implicació del grup ha generat gran interés per part de la societat, arribant a publicar-se una notícia al periòdic local.



Els serveis prestats han sigut diversos. Han anat ampliant-se i perfilant-se a mesura que l'alumnat va anar implicant-se en el projecte:

- Oferir pictogrames per orientació en l'espai a l'IES J Segrelles, al Consell Local de la Joventut d'Ontinyent i a altres associacions.

- Entrevistar a persones amb diversitat funcional i donar a conèixer en articles d'opinió la realitat de les necessitats i possibilitats de generar una comunicació inclusiva a les nostres comarques.

- Oferir vídeos per a sensibilitzar respecte a les necessitats d'augment d'intèrprets de llengua de signes a la societat actual, en col·laboració amb Associacions de Persones Sordes.

- Passar a pictogrames els materials didàctics de l'ONGD Pau i Solidaritat PV


L'activitat final realitzada per donar a conèixer els resultats d'aprenentatge i sensibilitzar a la societat, va ser molt concurrida, acudint unes 100 persones. Allò que s'ha trobat més important, és que l'alumnat s'ha adonat de la necessitat d'una societat més inclusora i coneixedora de Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació (SAAC). Així mateix, han aconseguit transmetre-ho al seu voltant.
Cal esmentar la col·laboració per portar endavant aquest projecte i poder prestar els serveis a Fesord, Associacions de Sords de La costera i del Comtat i l'Alcoià, Trevol, Muntis, Fundació Pau i Solidaritat, Sambori, Consell Local de la Joventut d'Ontinyent...



Comentarios

Entradas populares